Selecteer een pagina

Hoe krijg je de de hoogste mogelijk verkoopopbrengst voor jouw huis?

Je woning verkopen is een complex en delicaat gegeven. Een kleine onoplettendheid of verkeerde onderhandelingsstrategie kan soms zware gevolgen hebben. Hoe kan je dit voorkomen? Heel eenvoudig! Vraag en vergelijk zoveel mogelijk aanbiedingen tot je de juiste verkoopmakelaar gevonden hebt. Hij kan je namelijk duizenden euros opleveren.

Waarom makelaar offertes vergelijken?

Veel vergelijken is de boodschap. Zeker wanneer je je huis gaat verkopen. Accepteer je bijvoorbeeld de aanbieding van de eerste makelaar die je aanschrijft? Dan is de kans groot dat je niet de beste aanbieding zal krijgen. Van de kwaliteit van zijn diensten kan je ook niet zeker zijn omdat je niet hebt vergeleken. Hierdoor verlies je geld op twee fronten: niet alleen op makelaarstarieven, maar ook op de verkoopprijs van je woning.

Daarom is het verstandig om niet te snel te zijn in je keuze voor een bepaalde makelaar. Het vergelijken van makelaarsaanbiedingen kost je hooguit enkele dagen tijd, maar kan je veel geld besparen. Een goede verkoopmakelaar zal je woning ook sneller verkocht krijgen, dankzij zijn uitgebreide netwerk en ervaring. Vergelijken is de boodschap! Het is een kleine moeite die je dubbel en dik zal terugverdienen.

Wat kan vergelijken mij nog meer opleveren?

Het belangrijkste argument voor het vergelijken van aanbiedingen bij de verkoop van je woning is financieel. Als je verschillende aanbiedingen vergelijkt, krijg je een goed beeld van de gemiddelde tarieven. Je krijgt zicht op de hoogste en laagste tarieven in de markt zodat je kan onderhandelen naar een marktconforme prijs. En die is misschien veel lager dan je in eerste instantie denkt.

Een bijkomend voordeel van vergelijken, is dat je extra inzicht krijgt in de voorwaarden die makelaars hanteren. Veel makelaars werken op basis van courtage, sommigen hanteren ook vaste prijzen voor hun diensten. De voorwaarden bepalen welke constructie voor jou het meest voordelig is. Vergelijk deze goed met elkaar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Offertes aanvragen en beginnen met het vergelijken van Makelaars

Wil je je woning verkopen en direct aanbiedingen ontvangen van makelaars in je regio? Klik op de volgende link: Makelaar Offertes Vergelijken en vul je gegevens aan. Je ontvangt vervolgens meerdere aanbiedingen van lokale, betrouwbare makelaars in jouw regio. Op deze manier heb je de zekerheid dat je een betrouwbare makelaar vindt, met kennis van de lokale woningmarkt. Door aanbiedingen te vergelijken, is de kans groter dat je niet meer betaalt dan nodig is.

×
Nieuwe aanvraag