Selecteer een pagina

Tips om een goede makelaar te vinden

Professionals van een verschillend kwaliteitsniveau werken in elke beroepscategorie. Dit is ook het geval bij makelaars. De ene makelaar hanteert hogere tarieven voor zijn diensten dan de andere. Het is daarom belangrijk om makelaars goed te vergelijken, zodat je de beste keuze voor je persoonlijke situatie kan maken. Dit zijn de belangrijkste zaken waar je op moet letten:

Makelaars tarieven en makelaars kosten

De vraag die ongetwijfeld bij je opkomt is: wat kost een makelaar? Dit hangt af van verschillende elementen. De courtage is een belangrijk onderdeel van de kosten die een makelaar aanrekent. Het is een percentage van de aankoopprijs van een woning die de makelaar ontvangt als beloning voor zijn diensten. Daarnaast zijn er makelaars die extra kosten in rekening brengen voor zaken zoals kadaster, bezichtiging en taxatie. Lees de kleine lettertjes van de aanbiedingen zorgvuldig. Zo vermijd je onverwachte verrassingen in een volgend stadium.

Lokale markt kennis

Heb je een makelaar gevonden in de directe omgeving van je droomhuis? Dan is de kans groot dat hij de woningmarkt in de betreffende wijk goed kent. Dit is een groot voordeel tijdens het onderhandelingsproces, omdat de makelaar weet tegen welke prijzen vergelijkbare huizen zijn verkocht in de regio. Natuurlijk is de makelaar om de hoek niet altijd de beste keuze. Een verkennend gesprek met verschillende makelaars kan je helpen bepalen welke partij de beste kennis heeft van de lokale markt.

Actieve markt benadering

Wil je je huis verkopen? Als je een goede verkoopmakelaar inhuurt, verhoog je je kansen op succes aanzienlijk. Hier spelen de marketingmethoden die de makelaar gebruikt een belangrijke rol. Zet hij je huis alleen op Funda of gebruikt hij creatievere strategieën? Hoe meer marketingkanalen je verkoopmakelaar gebruikt (denk aan een professionele brochure, een raamposter, een verkoopbord en sociale media), hoe sneller ze een potentiële koper bereiken. Vraag altijd aan de makelaars die je vergelijkt naar hun opties op dit gebied.

Actief op zoek naar koper

Een makelaar verkoopt elke maand tal van woningen. Voor hem is je woning slechts een van de velen, terwijl er voor jou veel meer op het spel staat. Je wil daarom een makelaar die je het gevoel geeft dat hij je belangen verdedigd, die alles kort opvolgt en onmiddellijk proactief communiceert zodra er nieuws te melden is. Natuurlijk kan je tijdens een kennismakingsgesprek nagaan hoe de makelaar op jou overkomt maar we raden ook aan om online beoordelingen op te zoeken. De echt goede makelaars worden vaak gekenmerkt door hoge ratings en enthousiaste reviews.

Wil je graag meerdere makelaars vergelijken? Klik op de volgende link om makelaars in jouw regio te vergelijken

Makelaars vergelijken

 

×
Nieuwe aanvraag