Selecteer een pagina

Hoe vergelijk ik Makelaarskosten?

We zitten bijna in 2020 en er is weer het een en ander veranderd voor kopers en verkopers in vergelijking met voorgaande jaren. De kosten voor een makelaar liggen in 2020 nòg lager dan in de relatief gunstige jaren ervoor. Je verdiende de kosten voor een makelaar in het verleden al terug maar nu doe je dat dubbel en dik. Hieronder leggen we uit hoe dat komt.

Wat doet de huizenmarkt met de kosten van een Makelaar?

Zoals bekend zijn er niet genoeg koopwoningen beschikbaar op de Nederlandse woningmarkt. Sterker nog: we kunnen zelfs spreken over een echte verkopersmarkt, waarbij de vraag naar woningen het aanbod sterk overstijgt. De verwachting is dus dat prijzen voor een woning in 2019 opnieuw verder zullen stijgen.

Is dt slecht nieuws? Niet noodzakelijk. Natuurlijk is dit een ideale markt voor verkopers, maar ook voor kopers zijn nog meer dan genoeg kansen. De concurrentie is natuurlijk wel groter. Het wordt een stuk moeilijker om nieuwe buitenkansjes te ontdekken. Snel durven beslissen kan dus geen kwaad. Te lang wachten om een bod uit te brengen kan in je nadeel spelen.

Goedkope Makelaar

Het inhuren van een makelaar vergroot je kans op succes in de huidige mark, zowel als koper maar ook als verkoper. Door de situatie in de huidige markt, overstijgt het aantal makelaars het aantal aangeboden woningen. Met andere woorden: er zijn teveel makelaars voor te weinig opdrachten en dit is natuurlijk gunstig voor de prijs.

Door deze situatie is de concurrentie tussen makelaars groter waardoor ze vaker met stuntacties komen. De kosten ten opzichte van voorgaande jaren liggen dus een stuk lager. Dit betekent niet alleen betere vaste prijsafspraken, maar vooral lagere courtagepercentages.

Hoe profiteer ik van lagere makelaarskosten?

Het is nu het moment om te profiteren van de lage kosten die een makelaar aanrekent. Daadkrachtig en snel handelen in de huidige markt is dus de boodschap. Het belangrijkste is om een makelaar te vinden die, op het moment dat jij wil (ver)kopen, stunt met zijn prijzen en tarieven.

Hoe begint je hieraan? Simpel, vergelijk meerdere makelaars uit jouw regio met elkaar. Dat doe je gratis en eenvoudig door op de volgende link te klikken Makelaarskosten vergelijken Vul de gegevens aan en je ontvangt dan volledig vrijblijvend, meerdere offertes op maat van makelaars bij jou in de buurt.

Profiteren van deze lage makelaarskosten? Wacht dan niet langer en doe maximaal je voordeel met de grote prijsverschillen in de huidige markt. Kies de makelaar die qua prijs en kwaliteit het best bij je past. Het invullen van onderstaand form

×
Nieuwe aanvraag