Selecteer een pagina

Marktwaarde woning

Vul hier uw postcode in

Bent u serieus van plan uw woning te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij u uit de buurt.


75%
Vul uw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren.

Marktwaarde woning; wat is dat?

De marktwaarde van de woning is de waarde op het moment wanneer deze vrij op de markt verkocht kan worden. Dat is dus anders dan de executiewaarde. Bij het aanvragen van een hypotheek wordt er gekeken naar de waarde van de woning, dat is een belangrijke factor in het bepalen van de lening die een hypotheekverstrekker kan toekennen. Hoe deze organisatie de marktwaarde van de woning bepaalt kunt u op deze pagina lezen.

Marktwaarde woning bepalen

De marktwaarde van de woning is niet een eenduidig begrip, afhankelijk van de omstandigheden kan dit een andere betekenis hebben zoals:

  • De koopprijs die de woning vertegenwoordigt.
  • De optelsom van koopsom of aanneemsom inclusief de grondprijs, aansluiten van nutsvoorzieningen, bouwkosten en bouwrente.
  • De taxatiewaarde van de woning, dit kan na een verbouwing zijn.

Wanneer je onder normale omstandigheden de prijs van de woning bepaalt spreken we van de marktwaarde woning. Wanneer je gedwongen bent om het huis te verkopen spreken we van de executiewaarde. Het maximale bedrag van de hypotheek mag sinds 2018 niet meer hoger liggen dan de marktwaarde die de woning vertegenwoordigt.

Taxatierapport bestaande woning

Wanneer een bestaande woning wordt gekocht zal een taxatierapport doorgaans verplicht worden gesteld. De marktwaarde van de woning zal dan bepaald worden door een taxateur, de waarde wordt vervolgens opgetekend in een taxatierapport. Wanneer de woning verbouwd wordt kan er een nieuwe taxatie plaatsvinden, de verbouwing kan namelijk een waardevermeerdering tot gevolg hebben.

Marktwaarde woning nieuwbouw

Wanneer het een nieuwbouwwoning betreft zal de marktwaarde overeenkomen met de koopsom, of de aanneemsom inclusief bouwrente, het renteverlies gedurende de bouw en eventueel meerwerk. Zorg dat je alle documenten bij elkaar houdt zodat je zelf ook zicht houdt op de kosten en de waarde van jouw huis.

Waardebepaling aanvragen?

Onlinewaardebepaling.nl brengt u in contact met erkende makelaars bij u in de buurt. Deze makelaars zijn door ons geselecteerd waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. Klik op onderstaande button om een gratis waardebepaling van uw woning aan te vragen. Na uw aanvraag zullen een of meerdere erkende makelaars (telefonisch of per e-mail) contact met u opnemen.
Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.
Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van online waardebepaling is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
Thanks.
Niels

Rotterdam