Selecteer een pagina

Waarde huis opvragen gratis 

Voordat u de woning te koop aanbiedt is het verstandig om eerst een indicatie van de waarde van uw huis op te vragen. Voordat u dure taxatierapporten laat opstellen is het goed om te weten dat de waarde van het huis opvragen gratis mogelijk is. Er zijn hiervoor twee manieren; gratis online zelf controleren of gratis via een makelaar. Hoe dit werkt, en wat de voordelen zijn van elke methode kunt u op deze pagina lezen.

Waarde woning online opvragen gratis en direct

Er zijn diverse organisaties die een gratis rekenmodule (woningwaarde rapport) op hun website aanbieden. U voert enkele basisgegevens in en u krijgt een richtprijs van de woning. De waarde van een huis opvragen is gratis, u moet vaak wel uw gegevens achterlaten. De data komt uit openbare registers zoals de WOZ waarde en Kadasterdata. U kunt overigens de gemeentelijke WOZ waarde ook zelf controleren. De landelijke WOZ waarde is openbaar inzichtelijk, de gemeentelijke WOZ waarde is beschermd binnen de privacywetgeving. De waarde die worden afgegeven zijn overigens nooit correct. Deze waardes zijn indicatief en alleen gebaseerd op data en niet op feiten. 

Waarom wil je de waarde van je woning weten?

Heb je verkoop plannen dan wil je natuurlijk graag de waarde van je woning weten. Online is dit dan de snelste manier om een indicatie te krijgen van de verkoopwaarde van uw woning. Maar zie het niet als sluitend bewijs van de waarde omdat een echte waarde pas kan worden afgegeven als een makelaar de woning feitelijk bezocht heeft.

Woningwaarde weten? De makelaar kan je helpen

Niet iedereen is er zich van bewust dat een waardebepaling door de makelaar niet duur hoeft te zijn. Sterker nog, vele makelaars bieden deze dienst gratis aan! Kies dan bij voorkeur voor een lokale makelaar die de huizenmarkt in de regio goed kent, en wellicht ervaring heeft bij de verkoop van dit soort woningen. In plaats van contact op te nemen met één makelaar is het ook mogelijk om via onze website meerdere waardebepalingen aan te vragen.

Gratis waardebepaling

Deze berekening zal nauwkeuriger zijn dan zelf online de prijs te controleren. Ook kunt u in overleg met de makelaar de beste strategie bepalen om uw woning voor een interessante prijs te verkopen.

Klik hier voor een gratis waardebepaling