Selecteer een pagina

Waarde woning berekenen

Vul hier uw postcode in

Bent u serieus van plan uw woning te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij u uit de buurt.


75%
Vul uw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren.

Waarde woning berekenen

Niet iedereen is direct van plan om een huis te verkopen. Toch is het verstandig om de waarde van uw woning te weten. Het CBS en Kadaster peilen jaarlijks de verkoopprijzen van woningen in Nederland, zo kunnen trends worden ontdekt en het landelijk gemiddelde wordt in kaart gebracht. Dat is interessant, toch wilt u liever de verkoopprijs van uw eigen woning opzoeken. De waarde van uw woning berekenen kan op twee manieren; zelf aan de slag gaan, of het werk uitbesteden aan een professional. Iedere methode heeft eigen pluspunten. Laten we deze eens naast elkaar leggen.

Zelf de waarde woning berekenen

Wilt u graag zelf de waarde van uw woning berekenen dan kunt u op zoek gaan naar informatie online. Zoals reeds aangegeven kunt u via het CBS en Kadaster informatie vinden over de huizenmarkt in het algemeen. Daarnaast kunt u ook de WOZ waarde opvragen. Aan iedere woning in Nederland is een waarde gekoppeld, deze is gratis in te zien. Daarnaast zijn er diverse online rekentools waarmee u met slechts enkele criteria kunt zien wat de verkoopwaarde van uw woning zou kunnen zijn.

Waarde woning berekenen via een makelaar

Bij de waarde van de woning berekenen via de makelaar spreekt het voor zich dat de prijs meer nauwkeurig zal zijn dan wanneer u zelf op zoek gaat. Maar veel mensen zien op tegen het uitnodigen van een makelaar. Toch hoeft dat geen belemmering te zijn, u kunt online diverse makelaars in de regio aanschrijven en deze verzoeken om een waarde van de woning te berekenen. Er zijn diverse makelaars die dit gratis voor u kunnen uitvoeren. Dit zal uiteraard niet zo nauwkeurig zijn als een feitelijk bezoek aan uw woning, maar de cijfers worden wel in context geplaatst, zeker wanneer het een lokaal kantoor betreft. Met een berekening door een lokale zult u beter zicht krijgen op de werkelijke waarde van uw woning. Daarnaast kunt u flink wat tijd besparen.

Waardebepaling aanvragen?

Onlinewaardebepaling.nl brengt u in contact met erkende makelaars bij u in de buurt. Deze makelaars zijn door ons geselecteerd waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. Klik op onderstaande button om een gratis waardebepaling van uw woning aan te vragen. Na uw aanvraag zullen een of meerdere erkende makelaars (telefonisch of per e-mail) contact met u opnemen.
Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.
Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van online waardebepaling is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
Thanks.
Niels

Rotterdam