Selecteer een pagina

Waardebepaling huis

Vul hier uw postcode in

Bent u serieus van plan uw woning te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij u uit de buurt.


75%
Vul uw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren.

Waardebepaling huis, waar moet je op letten?

Hoeveel is uw huis waard? Er spelen veel factoren mee bij het bepalen van de waarde van een woning. Met een eenvoudige online rekenmodule kun je al een idee krijgen van de waarde, maar dit zegt zeker niet alles. Zelfs de prijzen per makelaar kunnen flink verschillen. Hoe de waardebepaling van een huis berekend wordt kunt u op deze pagina lezen. Of laat direct de waarde van uw woning bepalen door experts.

Hoe de waardebepaling huis laten berekenen?

Er zijn diverse handige en gratis online rekenmodules. Die geven weliswaar een indicatie, maar deze formules zijn niet geheel betrouwbaar. Een lokale makelaar houdt met diverse factoren rekening, dit zijn de voornaamste aandachtspunten:

Waar staat het huis?

De locatie waar de woning zich bevindt heeft een grote invloed op de waarde. Er zijn gebieden die beter scoren, dit is ook afhankelijk van trends in de samenleving. Daarnaast moet u ook rekening houden met zaken als een hoekhuis, of het pand aan een drukke straat ligt etc.

Hoe groot is het huis?

De vierkante meters vloeroppervlak tellen zwaar mee in de waardebepaling van het huis. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen woonoppervlak en bijvoorbeeld bergruimte. Een zolder opknappen tot woonruimte kan de waarde flink verhogen.

Wat is de staat van het huis?

Het bouwjaar zegt lang niet alles, het onderhoud is bepalend bij het vaststellen van de verkoopwaarde. Een huis onderhouden kost geld, maar kan bij verkoop ook weer een flink voordeel opleveren bij de waardebepaling van het huis.

Hoe duur zijn vergelijkbare woningen?

Door te controleren wat vergelijkbare woningen in de regio hebben opgeleverd, en daar een lijn in te bepalen, kan de makelaar het juiste moment van verkoop adviseren. Wacht dus niet met de waardebepaling van het huis te berekenen tot de dozen ingepakt zijn.

Waardebepaling aanvragen?

Onlinewaardebepaling.nl brengt u in contact met erkende makelaars bij u in de buurt. Deze makelaars zijn door ons geselecteerd waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. Klik op onderstaande button om een gratis waardebepaling van uw woning aan te vragen. Na uw aanvraag zullen een of meerdere erkende makelaars (telefonisch of per e-mail) contact met u opnemen.
Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.
Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van online waardebepaling is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
Thanks.
Niels

Rotterdam