Selecteer een pagina

Wat is mijn huis in waard?

Vul hier uw postcode in

Bent u serieus van plan uw woning in te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij u uit .

Vul hier uw postcode in

Bent u serieus van plan uw woning te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij u uit de buurt.


75%
Vul uw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren.

Wat is mijn huis in waard?

Bij de verkoop van een huis komt veel kijken. Met vragen zoals “wat is mijn huis waard” en “ door welke makelaar kan ik het beste een waardebepaling laten uitvoeren”, zijn veelvoorkomend als het gaat om de verkoop van een woning. Natuurlijk heeft u aan de hand van de WOZ-waarde van uw woning wel een indicatie, maar voor een reële en accurate woningwaarde moet er rekening gehouden worden met veel meer aspecten.

Eén van die aspecten om te weten wat uw huis waard is, is de ligging van de woning in . De omgeving van de woning zoals bijvoorbeeld een wijk, straat en uitzicht zijn van grote invloed op de waarde van de woning. Ook de staat waarin het huis verkeerd zegt veel over de waarde. Bij de vraag: “wat is mijn huis waard” spelen dus nogal een aantal factoren mee. Een makelaar in kan hierin helderheid geven.

Wat is mijn huis in waard online berekenen? wel of niet doen?

Uiteraard kunt u de waarde van uw woning in ook online laten berekenen aan de hand van CBS en Kadaster gegevens. Toch geeft dit niet altijd een goede waardebepaling. Wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het energielabel van het huis? Zijn er recent vernieuwingen aangebracht aan of in het pand en welke materialen zijn daarvoor gebruikt?

Allemaal informatie die een landelijke makelaar of een online waardebepaling wellicht over het hoofd zien. Niet erg efficiënt, want deze gegevens kunnen van behoorlijke invloed zijn op de uiteindelijke waarde van uw woning in . Als u graag wilt weten wat uw huis in écht waard is, kunt u het beste een waardebepaling laten uitvoeren door een erkende en lokale makelaar uit . Zo weet u zeker dat alle belangrijke factoren die invloed hebben op de waarde van uw huis meegenomen worden in de taxatie.

Een lokale makelaar is immers bekend met de omgeving waarin uw woning gevestigd is, wat de sterke punten van de buurt of wijk zijn en wat de gemiddelde woningwaarde is van de reeds verkochte huizen in het betreffende gebied. Een erkende lokale makelaar kan de waardebepaling tevens baseren op het vraag en aanbod van koopwoningen in uw buurt. Op deze manier ontstaat er een accurate waardebepaling waarmee u uw woning sneller en naar volle tevredenheid kunt verkopen.

Waarde van uw woning laten taxeren door een makelaar uit .

Als u uw huidige woning graag wilt verkopen dan begint dat met het bepalen van de woningwaarde. Natuurlijk kunt u deze zelf baseren op de woningprijzen in de buurt, maar erg accuraat is dit niet. Elke woning is anders en uniek. Daarom bestaat er geen standaard waardebepaling voor bijvoorbeeld rijtjeshuizen, vrijstaande woningen of appartementen.

Een reële woningwaarde of vraagprijs komt tot stand door verschillende factoren. We hebben eerder al aspecten genoemd zoals bijvoorbeeld het energielabel van een woning, het onderhoud of recente verbouwingen. Ook de materiaalkeuze bij verbouwingen en de afwerking van het pand wegen mee in de waarde van een woning.

Bij het bepalen van de woningwaarde wordt tevens gekeken of een huis achterstallig onderhoud heeft of dat er binnenkort een flinke renovatie aan zit te komen. Dit is allemaal van directe invloed op de waarde van een woning. Een landelijk opererende of online makelaar kan tot op zekere hoogte rekening houden met deze gegevens.

Maar doordat deze makelaars niet bekend zijn met de gemeente of omgeving van de woning, worden deze zaken vaak over het hoofd gezien. De woningwaarde laten berekenen door een makelaar die niet bekend is in is dan ook lang niet altijd accuraat en op waarheid gebaseerd. Wilt u de waarde van uw woning wél nauwkeurig laten berekenen?

Laat dan een waardebepaling uitvoeren door een lokale makelaar. Deze erkende makelaars houden niet alleen rekening met de algemeen bekende gegevens van de woning. Ze baseren een accurate waardebepaling ook op de omgeving van uw woning, het bestemmingsplan, de waarde van woningen in de buurt en hoe geliefd de wijk is voor woningzoekenden.

Waar vind ik een lokale makelaar als ik wilt weten wat mijn huis in waard is?

De woningwaarde laten berekenen door een erkende lokale makelaar geeft u dus zekerheid op een reële waarde welke tot stand komt door de staat van de woning, de ligging van het pand én het vraag en aanbod van woningen in . Ook zaken omtrent het bestemmingsplan rondom het gebied van uw woning worden door een lokale makelaar meegenomen om tot een goede waardebepaling te kunnen komen.

Daarnaast is een makelaar uit de buurt natuurlijk goed op de hoogte van de koopwoningen in de directe regio. Hiermee weet een erkende lokale makelaar ook hoeveel vraag er is naar een woningen die gelegen zijn in uw buurt, wijk of omgeving. Dit kan de waarde van uw woning namelijk behoorlijk positief beïnvloeden en is belangrijke informatie waarmee de waarde van uw woning exact berekend kan worden.

Een lokale makelaar weet dus precies wat uw huis waard is. Daarnaast is een waardebepaling door een erkende makelaar uit vaak volledige kosteloos. Doordat u in contact wordt gebracht met de beste makelaars in of rondom uw omgeving, hoeft u nooit lang te zoeken naar een betrouwbare en erkende makelaar voor een gratis waardebepaling. Op deze manier bent u verzekerd van de accurate waarde van uw huis zodat de verkoop van uw woning succesvol en naar tevredenheid van start kan gaan. Onlinewaardebepaling.nl brengt u gratis en vrijblijvend in contact met een lokale makelaar. Klik hieronder op start en vul uw postcode in. Wij brengen u dan in contact met een lokale makelaar bij u in de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.
Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van online waardebepaling is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag